Iets meer over Jacq

"Voordat ik fulltime fotograaf werd werkte ik als afgestudeerd redacteur een aantal jaren als producer en redacteur in Nederland en het buitenland. Mijn laatste functie als webredacteur in Amerika heeft ervoor gezorgd dat ik in 2009 mijn, toen, tien jaar oude amateur fotografie-apparatuur heb ingeruild voor een professionele camera. Om mijn artikelen aan te vullen werkte ik drie jaar als sport- en persfotografe in het betaald voetbal. In de loop van die jaren ben ik omgeschoold en vandaag portretteer ik mensen op allerlei manieren, maak ik reportages in documentairestijl en werk ik dagelijks voor bedrijven die mij inzetten voor campagnes, (sfeer)fotografie voor websites, modecollecties, boeken, catalogi, commerciële doeleinden en zakelijke portretten. De combinatie van die uiteenlopende fotografie zorgt ervoor dat mijn energie non-stop wordt aangevuld. Ik geniet namelijk intens van alles wat ik fotografeer en de plekken waar ik kom."

"Als ik de mensen om mij heen mag citeren dan kun je een bruisend enthousiasme verwachten als ik op je stoep sta met mijn camera. Ik ben (bijna) altijd vrolijk, en heb - is mij vaak verteld - een natuurlijk vermogen om ontspannen te werken. Iets wat ik overbreng op mijn gefotografeerde. Ik denk graag professioneel mee om projecten vorm te geven en mijn creatieve input te leveren."

"Ik durf zelf te zeggen dat ik perfectionistisch en professioneel ben, en keihard werk. Onvermijdelijk in dit vak trouwens, als je het mij vraagt. Tijdens reportages merk je me juist niet op maar bij campagnes of portretten neem ik, waar nodig, de regie. In rust, en het liefst met een bommetje humor. Opmerken, inspelen op natuurlijk licht en vastleggen wat in de lucht hangt zit in mij. En dat alles steeds voordat jij het door hebt natuurlijk."

"Mijn interpretatie geef ik weer met een beeld waarin een blik het moment vertaalt, of een reportage de gebeurtenis vertelt."

"Dat mijn foto fascineert, is waar ik voor werk."

-Jacq

FAQ

Werk je in het buitenland?

Geen probleem! Ik reis nationaal en internationaal naar de klant, geen vraag is te gek.

Wat is jouw specialiteit?

De mens.

Of ik nu werk met modellen voor een productcampagne, met emoties tijdens een reportage, met industriële of indrukwekkende processen met in de hoofdrol vakmannen in de bouw, of met kindjes voor een merk, met zieke patiënten voor een documentaire, met een interview waar de (sfeer)portretten de vertaling zijn van hoe iemand is, of met mensen zoals jij en ik die er op hun meest professioneel en/ of knapst op willen staan. Juist dat mooie stukje mens oprecht in beeld krijgen is wat ik kan.

Digitaal of print?

Ik lever alles digitaal aan, maar ik kan op verzoek prints in alle vormen, soorten en maten voor je verzorgen via een fotovaklab.

Werk je wel eens met een second shooter?

Ik werk al sinds 2011 samen met een fantastische fotografe tijdens grote opdrachten die niet alleen te omvatten zijn. Ook zijn wij elkaars back-up.